Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.
Ανακοινώσεις
Ο Άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα Εκτύπωση E-mail

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 1685–1920

 

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, που εκτυλίσσεται στην διάρκεια τριών αιώνων και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Είναι η ιστορία μιας πολεμικής οικογένειας, που ήρθε από την Ήπειρο με την στρατιά του Μοροζίνι το 1685, εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες, πολέμησε σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας αδιάλλακτα τους κατακτητές και συμμετείχε πρωταγωνιστικά στο έπος του Εικοσιένα, στην στεριά και στην θάλασσα. Όταν η οικογένεια αυτή ενεπλάκη στην δολοφονία της Μπουμπουλίνας, οι γόνοι της μετανάστευσαν λόγω της βεντέττας στην Λακωνία, όπου εξελίχθηκαν σε ισχυρούς γαιοκτήμονες με περιπετειώδη ζωή και μεγάλα πάθη.
Παράλληλα, το βιβλίο παρακολουθεί τα μεγάλα γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας. Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει με τον Φραντσέσκο Μοροζίνι στην θρυλική εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων στην Ελλάδα το 1685. Θα ακολουθήσει τον μεγάλο βεζύρη Αλή Κιουμουρτζή στην κατάκτηση μιας αγνώριστης σε μας Πελοποννήσου του 1715. Θα μάθει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες των Ορλωφικών του 1770 και θα ταξιδέψει με τους Έλληνες πειρατές στην Μεσόγειο του 18ου αιώνα. Θα αποκτήσει μια ρεαλιστική εικόνα της Άλωσης της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821 και θα πληροφορηθεί το άγνωστο περιστατικό με την ταπείνωση του Δράμαλη στο Αγιονόρι. Διαβάζοντας τον συγκλονιστικό διάλογο του κατασκόπου Κράντοκ με τον νεαρό διερμηνέα του Κόδριγκτον, θα συνειδητοποιήσει πόσο αγνοούμε τι πραγματικά διακυβεύθηκε στην ναυμαχία του Ναυαρίνου. Θα ζήσει τόν Κριμαϊκό πόλεμο και θα περιηγηθεί στην νεοκλασσική Ελλάδα του Όθωνα. Πρόκειται γιά ένα αληθινό και για αυτόν τον λόγο συναρπαστικό μυθιστόρημα.

 

Σχήμα: 16,5?24 εκ.  Σελίδες: 480
Εικόνες: 48 έγχρωμες
Βιβλιοδεσία: χαρτόδετο
ΙSBN: 978-618-5209-16-2
Γλώσσα: ελληνική
Τιμή:  23,11 € + ΦΠΑ (6%) = 24,50 €?

KAPON EDITIONS
23-27 Makriyanni Str.
117 42 Athens
Greece
Tel.: + (30) 210 92 35 098
Fax: + (30) 210 92 14 089
E-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
www.kaponeditions.gr

 
Oικογένεια Κούτση, από την Βόρειο Ήπειρο στις Σπέτσες και από εκεί στην Λακωνία Εκτύπωση E-mail

Την γενεαλογική έρευνα διεξήγαγα για τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ, από πηγές και βιβλιογραφία, γιά την ιστορία της οικογένειας Κούτση, το 2014-5. Ο αρθρογράφος ευχαριστεί όλους τους εκπροσώπους των διαφόρων κλάδων της οικογένειας Κούτση σε όλη την Ελλάδα, που είχαν την ευγένεια να θέσουν στην διάθεσή του γραπτές και προφορικές μαρτυρίες, και τους οποίους αναφέρει αναλυτικά στο τέλος της εργασίας. Επίσης ευχαριστεί θερμά τις διευθύντριες των Γενικών Αρχείων του Κράτους Λακωνίας κυρία Π. Γαβαλά, Καλαμάτας κ. Μηλίτση, το επιστημονικό προσωπικό των ΓΑΚ Ύδρας-Σπετσών κυρία Διαμαντοπούλου και κύριο Καλαφάτη, τον φωτογράφο και πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης κ. Βασίλη Γεωργιάδη, τον παιδίατρο-ενδοκρινολόγο κ.Δημήτριο Χιώτη και τον αδελφό του τ. λυκειάρχη κ. Νικόλαο Χιώτη, τον αρχιτέκτονα κ.Φίλιππο Δεμερτζή Μπούμπουλη, τον εκδότη της ιστορικής εφημερίδας ΕΣΤΙΑ Άδωνι Κύρου, τον κ. Νικόλαο Ανδριτσάκη, τον κ. Άγι Ανδριτσάκη, τον κ. Νικόλαο Βασιλάτο , ιστορικό ερευνητή-δικηγόρο, την ερευνήτρια κυρία Ελένη Κεκροπούλου, συγγραφέα βιογραφίας της Μπουμπουλίνας, τον έγκριτο νομικό και ερευνητή κ.Δημήτρη Κοπανίτσα, την συμβολαιογράφο κ.Αντιόπη Κυρούση και την μητέρα της Πόλα Στεφανούρη, και την κ. Αναστασία Λαδοπούλου, διευθύντρια του Υποθηκοφυλακείου Σπάρτης, καθώς και όλους όσους τυχόν παραλείπω εδώ από δική μου αβλεψία. Η έρευνα ορμήθηκε από την καταγωγή του αρθρογράφου από την οικογένεια Κούτση της Λακωνίας, από την μάμμη του Στέλλα Μελετοπούλου, κόρη του Μυστριώτη άρχοντα Γιωργάκη Κούτση, και το παρόν άρθρο αφιερώνεται στην μνήμη της.

 

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το κείμενο σε μορφή pdf

 
Κυκλοφόρησε το νέο μου βιβλίο Εκτύπωση E-mail


Μαρξισμός & Τροτσκισμός στην Ελλάδα

 

 

Στο εισαγωγικό μέρος του βιβλίου, ο συγγραφέας αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι σταλινικές δομές του ΚΚΕ συνέθλιψαν κάθε έννοια ελεύθερου θεωρητικού διαλόγου, περιθωριοποίησαν ή και εξόντωσαν τους επιφανέστερους μαρξιστές διανοουμένους, επέβαλαν όρους στρατοπέδου στην πνευματική ζωή της αριστεράς και τελικώς εμπόδισαν την ανάπτυξη της μαρξιστικής σκέψης στην Ελλάδα. Και αυτό, ενώ υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για μία πρωτότυπη και σημαντική θεωρητική άνθιση, που θα οδηγούσε στην εμφάνιση ενός ιδιαίτερου Ελληνικού μαρξισμού, αντίστοιχου με τον Ιταλικό ή τον Αυστριακό.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την πνευματική ζωή των προσφύγων κομμουνιστών στο Παραπέτασμα μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου. Οι άνθρωποι αυτοί έζησαν στην εξορία υπό την ασφυκτική καταπίεση και τον έλεγχο του κόμματος, διακατεχόμενοι από νοσταλγία και παθολογική αγάπη για την Ελλάδα, εορτάζοντας με πάθος τις εθνικές εορτές, αναπτύσσοντας εξαιρετικής ποιότητας λογοτεχνία με αποκλειστικό αντικείμενο την Ελλάδα, και διαμορφώνοντας για τα παιδιά του ένα εν εξορία ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, με κύριο άξονα τον πατριωτισμό.

Στην συνέχεια, παρουσιάζονται αναλυτικά οι κυριώτεροι Έλληνες μαρξιστές: Γεώργιος Κωνσταντινίδης-Σκληρός, Γιάννης Κορδάτος, Σεραφείμ Μάξιμος, Δημήτριος Γληνός, Δημήτρης Μπάτσης, Νίκος Πουλαντζάς. Ειδικά στο κεφάλαιο για τον Πουλαντζά, παρουσιάζονται άγνωστα και συγκλονιστικά στοιχεία, που ανατρέπουν πλήρως την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα και αποκαλύπτουν  τις δραματικές εσωτερικές αυτοαναιρέσεις και μεταμορφώσεις του κορυφαίου μαρξιστή την εποχή του πρόωρου θανάτου του.

Στο τελευταίο μέρος της μελέτης παρουσιάζονται οι αρχειομαρξιστές και η σχέση τους με το παγκόσμιο τροτσκιστικό κίνημα και τον ίδιο τον Τρότσκυ, και στην συνέχεια οι κυριώτεροι Έλληνες τροτσκιστές: ο Παντελής Πουλιόπουλος, ο Άγις Στίνας και ο Μιχάλης Ράπτης ή Πάμπλο, ο ασφαλώς σημαντικώτερος όλων, ο διανοούμενος που προσέδωσε στο ελληνικό τροτσκιστικό κίνημα εθνική ταυτότητα και εθνική συνείδηση.


ISBN 978-960-02-3077-2, Αθήνα 2015, Σχήμα 17x24, Σελίδες 615, Τιμή: €25,00

 
Φυλλάδιο Οικονομίας Εκτύπωση E-mail
Φυλλάδιο Οικονομίας
 
Πρακτικός οδηγός εκπαιδευτικού Εκτύπωση E-mail

 

  
ΜΕΛΕΤΗΣ Η. ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ-ΑΘΗΝΑ 2011

 

Στο εγχειρίδιο αυτό, ο εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας θα βρει ένα πολύτιμο χρηστικό εργαλείο γιά την καλύτερη οργάνωση της καθημερινής του δουλειάς. Ταυτόχρονα, έναν οδηγό για την πορεία του στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τις ραγδαίες αλλαγές στην εκπαίδευση και την φιλοσοφία του Νέου Σχολείου. Στην θεματική του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται ζητήματα όπως οι μαθησιακές δυσκολίες, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η μοριοδότηση των διαγωνισμάτων, η ανάλυση της βαθμολογικής κλίμακας, η αμφισβητούμενη έννοια του «κακού μαθητή», ο χειρισμός της αποκλίνουσας συμπεριφοράς, το bullying, η συμμετοχή σε πειθαρχικά συμβούλια, η σχέση με τους γονείς, η τεράστια συμβολή της παραπαιδείας, οι τυπικές υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού. Επίσης, παρατίθεται ένας κώδικας δεοντολογίας ιδιαιτέρων μαθημάτων, ενώ υπάρχει διεθνής και ελληνική βιβλιογραφία για τον εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να εμβαθύνει σε παιδαγωγικά θέματα.